2261 poze   193376 vizite

CIOCOLATA DE CASA

Cea mai buna ciocolata de casa pe care am mancat-o vreodata,,,,,,,,,,,
Ciocolata cu cacao
350 g zahar tos
100 ml apa
100 g unt
250 g lapte praf40 g cacao 1 fiola esenta de rom.

Ciocolata alba si nuca de cocos(optional)
350 g zahar tos
100 ml apa
100 g unt
250 g lapte praf
1 fiola esenta de rom
50 g nuca de cocos-facultativ

Ciocolata cu cacao si miez de nuca
350 g zahar
100 ml apa
100 g unt
250 g lapte praf 40 g cacao
1 fiola esenta de rom
300 g nuca prajita in cuptor

Pentru ciocolata cu cacao.Punem pe fac, intr-o craticioara apa cu zaharul si lasam sa fiarba siropul pana devine destul de consistent(daca punem o picatura intre doua degete sa se desprinde niste firisoare subtiri -atunci e gata-aprox 10min).Se trage craticioara de pe foc si se adauga untul ,si esentete de rom.Se amesteca bine pana se topeste untul,apoi cernem laptele praf si cacaua si o incorporam in compozitie.Se unge o tava/(eu am folosit o forma termorezistenta) cu unt si se toarna compozitia,se uniformizeaza si se da 15 min la frigider.
Ciocolata alba se pregateste ca cea de cacao,decat ca in loc de cacao se adauga laptele praf si nuca de cocos.Dupa cele 15min la frigider,scoatem forma si turnam stratul de ciocolata alba,dupa care introducem din nou la frigider 15 min.
Ciocolata cu cacao si nuca prajita.
Se pregateste la fel ca celelalte doua straturi'.Siropul bine legat pe foc in care adaugam:untul,esenta,laptele praf ,cacaua si nuca prajita si tocata marunt.Se adauga al treilea strat peste ciocolata alba si se da la frigider cateva ore.A doua yi va fi numai buna de portionat!Reteta e preluata de pe blogul Gourmandine!!!!
siropul
siropul
foarte bine legat
foarte bine legat
se adauga pe rand:untul,esenta,laptele praf si cacao,omogeniyand compoyitia
se adauga pe rand:untul,esenta,laptele praf si cacao,omogeniyand compoyitia
asa arata,,,,,,,primul strat
asa arata,,,,,,,primul strat
si cu stratul de ciocolata alba
si cu stratul de ciocolata alba
ultimul strat
ultimul strat
in care am adaugat nuca prajita si pisata
in care am adaugat nuca prajita si pisata
SDC16498
SDC16498
SDC16501
SDC16501
cele trei straturi
cele trei straturi
SDC16500
SDC16500
SDC16507
SDC16507

Comentarii album • 7
robertloredana 5 iulie 2011  
Buna Georgia, am facut si eu ciocolata de casa dupa reteta ta. Mi-a iesit un deliciu. Multumesc foarte mult pentru reteta. Iti voi pune poze pe email sa vezi cum mi-a iesit. Te pup.
Raportează
georgia 6 iulie 2011  
Ma bucur tare mult ca ti-a iesit si mai ales ca ti-a placut!Astept pozele!Te pupic!
Raportează
robertloredana 28 iunie 2011  
mii de felicitari , esti o draguta ! maine voi face si eu. te anunt cum mi-a iesit. multumesc pentru informatii. te pup.
Raportează
anonim
Laura 20 iunie 2011  
buna

poti incerca sa o rulezi - faci rulada de ciocolata in 2 culori - iese excelenta

pupici
Raportează
Meme 20 iunie 2011  
Chiar daca apar probleme,o mancam cu lingura sa tot nu o iertam:))))
Raportează
georgia 21 iunie 2011  
Eu sper ca nu vor fi probleme daca legi bine siropul!Pofta mare!
Raportează
georgia 19 iunie 2011  
Nu stiam ca va iesi asa de buna,de aceea nu am fotografiat fiecare pas al retetei.Sper insa ,ca am descris foarte bine fiecare pas,si nu vor fi probleme!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.